Sunt multe de zis despre cum va evolua mediul online, în general, în anul care tocmai a început, însa pot sa zic că PR-ul  și marketing-ul sunt în tendințe.

2013

Digitalizarea și social media, crearea de campanii care preiau tot mai multe elemente din zona publicității și îndepărtarea tot mai mare de PR-ul clasic în care principala activitate era cea de relaționare cu presa, vor fi principalele tendințe care vor marca anul acesta piața de relații publice, spun managerii a câteva dintre cele mai mari agenții de relații publice de pe piața locala.

Trăim într-o lume în care ne domină…comoditatea. Comoditatea e una dintre trăsăturile fundamentale a omului de zi cu zi. Social media vine în ajutorul şi în sprijinul acestei probleme. Pentru a combina utilul cu plăcutul, cei care vor să se intereseze de companii de succes, o pot face de acasă din faţa calculatorului. Preţul este doar de câteva click-uri şi nişte mărunţis la plata facturii de curent.

Având în vedere că cele mai mari companii de succes sunt perfect conştiente că oamenii preferă social media, ei încearcă să se adapteze şi să satisfaca nevoile clienţilor fideli şi să atraga clienţii potenţiali.

Dacă până acum specialiştii din marketing erau de părere că “reţelele sociale nu sunt utile” , în 2013 aceștia încep să îşi schimbe părerea și constată că publicitatea online are multiple avantaje precum costurile reduse faţă de alte medii, targetarea publicului ţintă, estimarea şi măsurarea rezultatelor. Astfel, campaniile de publicitate online se pot adapta pe parcurs pentru a obţine rezultate maxime. Scopul publicităţii online este să capteze atenţia clientului şi să îl convingă.

Social media va continua şi în acest an să domine.  Atât ca om, cât mai ales ca și companie dacă nu ai Facebook, Twiter și alte rețele sociale nici nu exişti, iar eforturile făcute de specialiștii de PR în online  îşi vor vedea efectul comunicării online.

Picture-501

Cam atât am avut să vă spun despre „noile tendințe”, poate voi mai scrie despre ele cat de curand.

Voi ce credeți despre ce am povestit mai sus?

Sursa: http://www.pr-romania.ro/news/pr-news-tendinte-si-cercetari.html

http: http://www.liviutaloi.ro/2013/01/03/tendinte-online-ecommerce-si-marketing-digital-pentru-2013-trends/

Reclame